Politiikka

Harrastelen politiikkaa ja tällä hetkellä vaikutan seuraavissa elimissä:

Kunnallispolitiikassa taustaryhmäni Vasemmistoliitto. Opiskelijapolitiikassa Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunnassa (josta jouduin jättäytymään pois, kun JYYstä tuli työnantajani) edustin ensin Maltillista äärivasemmistoa ja myöhemmin Jyväskylän yliopiston vihreää vasemmistoa.

Mielipiteet

Poliittisia maailmankatsomuksia on kenties mahdotonta ilmaista tyhjentävästi muutamalla sanalla, mutta karkeasti ottaen olen punavihreä vasemmistoliberaali.

Vasemmistoapina

Kannatan hyvinvointiyhteiskuntaa, varallisuuserojen voimakasta tasaamista sekä kaikkien mahdollisten yksilönvapauksien lisäämistä, kunhan ne eivät tapahdu toisten ihmisten tai luonnon kustannuksella. Konkreettisemmalla tasolla kannatan perustuloa, maksutonta koulutusta, kattavia yhteiskunnan palveluita, kehitysapua, globaalin talousjärjestelmän remonttia, sukupuolineutraalia avioliittoa, sukupuolineutraaleja vessoja, yleisestä asevelvollisuudesta luopumista, mahdollisimman progressiivista verotusta, kannabiksen käytön ja vertaisverkkolataamisen dekriminalisoimista, apurahataiteilijoiden ja -tieteilijöiden aseman parantamista, uusiutuviin energiamuotoihin satsaamista ja niin edelleen.

Kuntapolitiikka

Olin ensimmäistä kertaa ehdolla kunnallisvaaleissa Jyväskylässä vuonna 2008. 131:n äänen saaliilla pääsin vasemmistoliiton kolmanneksi varavaltuutetuksi kaudelle 2008-2012. Vaalipropagandasivuni on nähtävissä täällä, lopullinen tulos täällä ja selvitys vaalirahoituksesta täällä (linkit vievät vanhaan blogiin). Pääsin myös jäseneksi nuorisolautakuntaan, joka muuttui kolmen lautakunnan fuusiossa kulttuuri-, liikunta- ja nuorisolautakunnan nuorisojaostoksi.

Vuoden 2012 kuntavaaleissa olin toista kertaa ehdokkaana. Vaalisivu löytyy täältä. Sain 112 ääntä, mikä ei aivan riittänyt varavaltuutetun paikkaan, mutta pääsin kuitenkin jäseneksi sivistyslautakuntaan. Tuloksesta ei voi olla pahoillaan, koska nuoria ja samanmielisiä ehdokkaita oli Vasemmistoliiton listalla huomattavasti aiempaa enemmän ja saimme paikkoja niin kaupunginvaltuustosta kuin lautakunnistakin.

Yliopistopolitiikka

Olen osallistunut yliopistopolitiikkaan paikallisesti Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunnassa sekä valtakunnallisemmin Vasemmisto-opiskelijoiden liittohallituksessa. JYYssä edustin ensin Maltillista äärivasemmistoa (Mää) ja myöhemmin Jyväskylän yliopiston vihreää vasemmistoa (Jyviva).

JYYn edustajistovaaleissa olen ollut ehdolla kolmesti, vuosina 2005, 2007 ja 2009. Vuonna 2005 sain 16 ääntä ja pääsin varaedaattoriksi, ja parin toverin valmistuttua siirryin varsinaiseksi edustajaksi. Vuonna 2007 sain ääniä megalomaaniset 37 kappaletta, joilla pääsin kirkkaasti läpi. Vuoden 2007 vaalien propagandasivuni löytyy täältä ja mietteitä vaalien tuloksesta täältä (linkit hyppäävät vanhaan blogiin).

Vuoden 2009 edustajistovaalien aikaan olin suorittamassa siviilipalvelusta Tampereella, mutta sain olemattomasta kampanjoinnista huolimatta 22 ääntä ja pääsin edustajistoon. Sain töitä JYYstä kesken kauden, joten jouduin eroamaan edustajistosta.